Poradna Fenix HM50R V2.0

Autor: Registrovaný uživatel | Vloženo: 06.02.2023 000 17:37 | Témata: Poradna Fenix HM50R V2.0

Registrovaný uživatel

Registrovaný uživatel

Výdrž baterie

Dobrý den,

čelovku mám a jsem s ní více méně spokojený, ale zarazila mě doba svícení na nejvyšší stupeň. Vydrží asi tak 20 minut a poté se přepne na druhý nejvyšší stupeň na kterém vydrží zhruba dalších 20 minut a pak jde na druhý nejnižší stupeň kde už je svítivost slabá a jede zhruba ještě hodinku. Jinými slovy asi po dvou hodinách svícení na maximální výkon je vybitá. Přičemž po 40 minutách už svítí velice slabě. Máte to taky tak nebo jsem narazil na kus se špatnou baterií.

  • 6. února 2023 - Oficiální zástupce obchodu Kronium

    Dobrý den, je nutné si uvědomit, že se jedná o maličkou čelovku s obrovským výkonem. 700 lumenů je výkon, který odpovídá téměř běžné 60W žárovce. Takže v zásvislosti na okolních podmínkách se může jednat o normální hodnotu. Pro běžné použití je proto vhodnější používat nižší stupně výkonu, které svítí výrazně delší dobu.

    Kvůli malým rozměrům a vysokému výkonu je světelný tok v nejvyšším režimu regulován dle teploty. Když se čelovka zahřeje, tak z maxima automaticky sníží výkon. Výrobce dobu svícení měří za pokojové teploty 21°C. Při této teplotě čelovka po nějaké době provozu nejvyššího režimu automaticky sníží výkon a celková výdrž dosáhne asi 1 hodiny. Při nižších teplotách se čelovka uchladí lépe a tím pádem výkon snižuje méně. Vyšší výkon ovšem znamená vyšší spotřebu a tím pádem kratší výdrž. Při dobrém chlazení tak může být výdrž čelovky asi 30-40 minut v nejvyšším režimu (dle normy ANSI FL 1 se výdrž měří do poklesu výkonu na 10% počáteční hodnoty). Pro delší dobu svícení v takto vysokých režimech výkonu je nutné použít větší a těžší čelovky s vyšší kapacitou akumulátru. Nebo lze samozřejmě pořídit rezervní akumulátor.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.