Reklama

Ověřený zákazník planeo.cz Roman

Přidáno: včera, 17:34

Zakoupeno v planeo.cz

Doporučuje produkt

Malá, lehká, a přesto mi svítí na víc věcí, než bych čekal.

RPL 701 jsem bral jako lehčí doplněk k velké čelovce — a ona se z role záskoku rychle provrtala na hlavní sestavu. Sto gramů znamená, že ji na hlavě přestanu vnímat dřív, než dojdu na konec zahrady. COB dioda svítí širokým a příjemným světlem, takže vidím celý pracovní prostor, ne jen tunel před nosem. Pohybový senzor je nečekaný hit — mávnu rukou a svítí, mávnu znovu a zhasne, což ocení hlavně ruce od hlíny, oleje nebo těsta. Pět režimů a boční bodovka pokryjí všechno od hledání jističe po večerní venčení. Výdrž až 15 hodin v praxi znamená, že nabíječku hledám tak jednou za měsíc — a když už, tak stačí USB-C jako na všechno ostatní. Odolnost proti stříkající vodě prověřil déšť a čelovka to vzala sportovně, na rozdíl ode mě. Za tu cenu je to drzost: svítí, vydrží a ještě poslouchá na mávnutí.
Pět hvězd — malý rozpočet, velké světlo.

Retlux RPL 707

Retlux RPL 707

Ověřený zákazník planeo.cz Roman

Přidáno: včera, 17:32

Zakoupeno v planeo.cz

Doporučuje produkt

Konečně vidím, kam v noci šlapu — a sousedi vidí mě až do vedlejší vesnice.

Čelovku jsem kupoval na večerní pochůzky kolem chalupy a Retlux RPL 707 předvedl, že noc je jen špatně nasvícený den. Dosvit 220 metrů znamená, že vidím konec zahrady, kraj lesa i to, co bych radši neviděl. Tři režimy svícení pokryjí všechno — plný výkon na cestu, poloviční na práci a blikání pro chvíle, kdy chci vypadat jako přistávající vrtulník. Hliníkové tělo působí tak bytelně, že jsem jí začal věřit víc než některým nářadím. Výdrž až 15 hodin v praxi znamená, že baterka vydrží déle než moje ochota být venku. Nabíjení přes USB-C oceňuji zvlášť — konečně svítilna, která bere stejný kabel jako zbytek mého života. Na hlavě sedí pohodlně i po hodinách, takže ji sundávám, jen když si vzpomenu, že ji mám. Odolnost vůči dešti a prachu prověřilo počasí důkladněji, než by zvládla jakákoli laboratoř. Pět hvězd — tma u nás oficiálně skončila.

Black Diamond Astro 300

Black Diamond Astro 300

Ověřený zákazník Alza.cz Ověřený zákazník

Přidáno: 8. srpna 2026

Doporučuje produkt
  • Praktické, pěkné, dobře svítí.
  • žádná

Přidáno: 5. srpna 2026

Zakoupeno v Gramino

• vysoký výkon 400 lumenů
  • parádní dosvit 132 metrů
  • prodyšný hlavový pásek se silokonovým protiskluzovým proužkem
  • reflexní prvky
  • průsvitný transportní pytlík součástí balení
  • integrovaná 700 mAh baterie dobíjitelná přes usb-c
  • zámek čelovky proti nechtěnému rozsvícení v batohu
  • speciální světelné režimy: ultralow mode (pouze 6 lm), návnada (pomalé silné blikání viditelné na dlouhou vzdálenost), SOS mód
  • ultralehká - na hlavě ji téměř necítíte
  • ovládání pomocí 2 tlačítek
  • volitelná teplota světla ve 3 úrovních
  • 4 úrovňový ukazatel stavu nabití
  • svítí zároveň širokým i úzkým kuželem
  • červené světlo

Ovládání probíhá pomocí dvou hmatově snadno odlišitelných tlačítek na horní části čelovky. Chvíli mi travlo, než jsem si na tento systém zvykl a než jsem se ji naučil ovládat. Různých režimů tu totiž je opravdu hodně, ale po krátkém tréninku se mi to dostalo pod kůži a teď už to zvládám naprosto automaticky.

Fenix HM65R + 18650

Fenix HM65R + 18650

Přidáno: 5. srpna 2026

Doporučuje produkt
  • Je to výrobek s vlastnostmi, které inzerujete a které jsem očekával
Campgo T10

Campgo T10

Ověřený zákazník Alza.cz Věra

Přidáno: 4. srpna 2026

(naposledy upraveno 4. srpna 2026)

lehká, světelnost dobrá

Solight WN53

Solight WN53

Ověřený zákazník Alza.cz mehy

Doporučuje produkt
  • Slušný výrobek a za svou cenu i dobře zpracovaný.
Campgo Vesper 200 CAMP-HL-N250B

Campgo Vesper 200 CAMP-HL-N250B

Ověřený zákazník Alza.cz Jiří

Přidáno: 4. srpna 2026

(naposledy upraveno 4. srpna 2026)

rychlá dodávka

Helius H3

Helius H3

Ověřený zákazník Damano.cz Macin

Zakoupeno v Damano.cz

Doporučuje produkt
  • Při použití přední svítící lišty je světlo stejnoměrně rozprostřeno v pracovním prostoru, třeba ve stísněných prostorech a nijak neoslňuje,
  • Zatím žádné

Objednávám další pro své kamarády.

Fenix HM53R Garnet

Zakoupeno v SMD LEDzarovky.cz

• Kvalitní zboží, perfektní cena
Emos P3528

Emos P3528

Ověřený zákazník IT Děčín, s.r.o. F.B.

Přidáno: 2. srpna 2026

Zakoupeno v IT Děčín, s.r.o.

Doporučuje produkt

Spolehlivá pracovní čelovka za výhodnou cenu, vydrží roky...

Fenix HM62-T + 18650

Fenix HM62-T + 18650

• lehká, skladná
  • přesto výkonná
  • nemá magnet

Skvělá lehká čelovka, když potřebujete trochu víc výkonu. Připomíná mi většího sourozence od HM23 V1. Chybí mi trochu magnetka jako má HM23 V2 a rychloupínací systém mi úplně nesedí - asi je dobrý na běhání, ale při manipulaci ve tmě se trochu plete. Takže, na práci a těžší provoz to není, to si raději pořiďte nesmrtelnou HM61R, ale na běhání, interiér a lehčí úkoly je HM62 dokonalá.

Warg Alpha Charger

Warg Alpha Charger

Ověřený zákazník 4camping Jan Záleský

Zakoupeno v 4camping

Doporučuje produkt

Plně utěsněná baterka, velmi dobrá svítivost.
Chybí režim úsporného svícení

Petzl Tikkid

Petzl Tikkid

Ověřený zákazník ONLINE-SPORT.cz Ověřený zákazník

Zakoupeno v ONLINE-SPORT.cz

Doporučuje produkt
  • Pro děti perfektní, žádné ostré světlo, i v módu přerušovaného blikání bliká pomalu a decentně.
Emos P3536

Emos P3536

Ověřený zákazník Alza.cz KM

Nedoporučuje produkt

Ihned vypadla ovládací tlačítka.

Flextail TINY Helio 600Z

Flextail TINY Helio 600Z

Ověřený zákazník KajakarSHOP.cz Pavel bOSÁK

Zakoupeno v KajakarSHOP.cz

• velmi, velmi lehká (s baterií jen 48 gramů), na hlavě ji prakticky nevnímám
  • 2 LED diody pro daleký dosvit i pro široké svícení
  • obě LED diody mají více režimů svícení a díky nezávislým tlačítkům na každou LED diodu se snadno nastaví požadovaný režim svícení (kombinace obou i každá samostatně)
  • bytelné, kvalitní mechanické provedení
  • nejslabší svícení rozptylné LED diody neoslňuje příliš velkým zpětným odrazem (například při nočním čtení)
  • intuitivně logické ovládání tlačítky (netřeba číst manuál)
  • výměnná baterie kompatibilní s dalšími výrobky - baterie lze střídat mezi přístroji
  • při potřebě dlouhého svícení (dlouhý noční pochod nebo dlouhý výlet mimo civilizaci) lze mít další náhradní baterie v kapse, baterie jsou tak lehké, že není třeba jejich váhu řešit
  • nabíjení baterií je univerzálním USB-C, které je nyní tak běžné, že to hodně usnadňuje nabíjení i pokud zapomenete nabíječku doma
  • trochu jsem se původně bál uchycení na hlavě (2 textilem opletené gumičky), ale překvapivě dobře na hlavě drží (i pod čepicí, protože gumicuky jsou velmi tenké)

Původně jsem chtěl ušetřit a koupit nějakou levnou čelovku z Asie, ale po prvních použitích čelovky v reálu jsem rád, že jsem koupil právě tento konkrétní model. Na obrázcích internetu vypadá jako celá plejáda jiných malých čelovek, ale teprve když jsem ji dostal do ruky, tak jsem si uvědomil, o jak kvalitní výrobek se jedná.

Fenix HM65R-T V2.0

Fenix HM65R-T V2.0

Doporučuje produkt

Čelovky Fenix jsou pro mne ,jako horolezce jedny z nejlepších na trhu.Je to už asi pátá čelovka a nikdy mě na horách nenechala ve štychu.Nové čelovky jsou stále lepší a lepší.Vždy každému mile rád každému doporučím.

Fenix HL45R

Fenix HL45R

Ověřený zákazník Svítidla RENT.cz Tom

Přidáno: 27. července 2026

(naposledy upraveno 27. července 2026)

Zakoupeno v Svítidla RENT.cz

Doporučuje produkt
  • Excelentní svítivost, čidlo reaguje na výbornou
  • Žádná neni

Excelentní produkt