Poradna Petzl Tactikka plus RGB

Autor: | Vloženo: 24.11.2016 000 01:56 | Témata: Poradna Petzl Tactikka plus RGB

160 lm?

Na https://www.petzl.com... je uvedena doba sviceni na boost/160lm po dobu 10s - znamena to, ze po teto dobe jsou baterky kaput?

Anebo jak dlouho vydrzi svitit 160lm?

A jaky typ diod je pouzit, je to nekde uvedeno? Narazim na to, ze znacka Cree (vyrobce diod) jiz 26. brezna 2014 dosahnul svitivosti 303 lm/W (tj. 1 watt prikonu a svitvost v prototypu) coz je mazec...

  • 24. listopadu 2016 - Oficiální zástupce obchodu Kronium

    Baterky nebudou kaput, ale celovka se prepne do nizsiho vykonu.

    Cree takto vysoke ucinnosti dosahl zatim jen v laboratori.

    LED Cree, ktere jsou dostupne na trhu dosahuji ucinnosti cca 160 - 200 lm/W a naleznete je napriklad v celovkach Fenix:

    https://www.kronium.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jan

      7. prosince 2016 - Jan

      Diky za odpoved, a Petzl implementuje jake LED chipy, vi to nekdo?


  • 25. listopadu 2016 - Oficiální zástupce obchodu QuillCz.Cz

    Dobrý den,
    čelovka dokáže svítit pouze 10s z důvodu chlazení, které je v LED svítilnách největší problém. I proto se vysokovýkonové svítilny vyrábějí z kovu, což je u čelovek problém, protože tam je potřeba nízké hmotnosti a u vysokého výkonu i vyšší kapacita baterie (větší hmotnost). Výrobci se proto snaží o komromisy a to je vlastně odlišuje.
    Petzl necílí na zákazníky, kteří požadují nejvýkonější čelovky. Nabízí technologie, které nikdo jiný nemá, případně je od Petzlu "okopírovali". Nabízí špičkové provedení a prodlouženou záruku. Reklamace na čelovky Petzl za posledních 10 let prakticky nepamatuju, což u jiných značek bohužel říct nemůžu.
    S pozdravem
    Petr Brinček - Quill outdoor

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jan

      7. prosince 2016 - Jan

      Dekuji za odpived, presto coisete tak tady ctu recenze o opticky popraskanem plastu a o opticky nebytelnem plastu (i kdyz to neni primo destrukce vyrobku ale jen kosmeticka vec, je to trochu zarazejici)...

      Prozradte prosim, co Petzl matak unikatniho a jini od nej kopiruji?


    • QuillCz.Cz

      7. prosince 2016 - Oficiální zástupce obchodu QuillCz.Cz

      Dobrý den,
      ročně prodáváme několik stovek čelovek Petzl napříč celým portfoliem a opravdu takové reklamace nejsou. Co se vrátí zpět, je vždy chyba ze strany zákazníka a to se bavíme opravdu o 1 čelovce za 10 let. Z technologií bych vzpomenul např. reactive lightning https://www.petzl.com... ... constatnt lighting už má více výrobců, ale jako první s tím přišel Petzl. Držáky na přilbu nedělá taktéž nikdo jiný. Našlo by se dalších pár vymožeností, které na trh uvedl Petzl. Vetšina čelovek pouze dobře svítí, ale tím to bohužel většinou končí. Dílenské zpracování Petzlu je taky na vysoké úrovni v porovnání s konkurencí. Tam považuji za TOP Petzl a Silvu. Jejich čelovka Nao+ 2016 http://www.quillcz.cz... má zase rozhodně nejlepší ergonomii pro běh, ze všech čelovek aktuálně nabízených na trhu. Kdo to měl a hlavě, dá mně jistě za pravdu.
      S pozdravem
      Petr Brinček
      QUILL outdoor


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.